Odla dina egna örter till fisken

För den som älskar fiske finns det två saker som är extra härliga, dels själva fångsten och upplevelsen kring den, men också att äta den egenfångade fisken. När man har lagt ned mycket möda på att fånga en speciell sorts fisk vill man naturligtvis att den kommer till sin rätt när den är tillagad. Ett bra tips är då att komplettera den med goda örter. I den här texten ska vi därför berätta hur du enkelt kan odla dina alldeles egna örter till fisken.

Så kommer du igång med odlingen

Är du nybörjare på det här med odling? Då är örter en bra gröda att börja med. De flesta är nämligen väldigt lätta att odla och tar dessutom minimalt med plats. Du kan faktiskt odla en hel del hemma på fönsterbrädan. För att kunna odla behöver du dock frö. Fröer av alla de slag hittar du enkelt hos Wexthuset, en e-handel med mängder av trädgårdstillbehör. För att köpa frön till örter surfar du in på kategorin kryddväxter och örter. Där finns mängder av olika fröer att välja bland. Hos Wexthuset kan du dessutom köpa alla de planteringskärl du behöver.

När det är dags att sätta fröerna finns tydliga instruktioner på fröpåsen. Där står vilken tid fröet ska sättas, hur djupt ned i jorden det ska vara och hur lång tid du behöver vänta innan det gror.

Kryddor och örter som passar till fisk

Fundera du över vad du egentligen ska plantera för typer av örter? Då kommer här några tips på varianter som passar extra bra till fisk. Den absolut vanligaste fiskkryddan är nog som du säkert känner till Dill. Kommer du hem med en fisk från några av våra bästa fiskevatten bör du därför ha en kruka dill på vänt i trädgården.

Gillar du lite hetta? Då gör du klokt i att sätta några chiliplantor. Chili gör sig nämligen utomordentligt bra till fisk. Denna kompletteras sedan gärna med lite koriander. Då får du en smak som drar mot det asiatiska köket på din fisk. Vill du istället flirta med Italien? Då är det bra att veta att även basilika passar bra till fisk.

Goda fiskrätter

Funderar du över vad du ska göra med din fisk? Då följer här några tips på goda rätter. Du kan också välja att laga någon av dessa fiskklassiker om inspirationen tryter.

Till sommaren vill många använda grillen så mycket som möjligt. Vad passar då inte bättre än att göra foliepaket med fisk? Det är enkelt och du kan låta fantasin styra mycket. Lägg ut ett ark folie och fodra det med bakplåtspapper. Lägg sedan ut ett lager av tunt skivad potatis och kanske lite lök och fänkål på pappret. Lägg sedan på fisken och toppa den med ett kryddsmör gjort på dina egenodlade kryddor. Sedan är det bara att vira ihop allt och lägga härligheten på grillen.

Har du lite mindre bra fiskbitar? Då är fishtacos alltid en god idé. Panera fisken och ät den i en wrap tillsammans med koriander och andra goda grönsaker.