Mat att ha med sig på fisketuren

Många gillar att ge sig ut för att fiska under året. Det spelar ingen roll om det är vår, sommar, höst eller vinter. Det går alltid att fiska på ett eller annat sätt. Ofta ger man sig iväg tidigt på morgonen och så kan man vara borta hela dagen. Det som en del glömmer är att ta med sig något att äta. Att glömma maten eller att ha med sig fel sorts mat är dock inte så bra. Då tappar man snabbt humöret och det blir inte lika roligt att fiska. Men vilken sorts mat är bra att ha med sig?

Viktigt med något att äta

För att man ska orka fiska hela dagen, för att koncentrationen ska hålla i sig och för att man inte ska må dåligt är det viktigt att äta rätt. Det kan därför vara bra att ta med lite mer mat än vad man tror ska gå åt. Man brukar säga att sjön suger och det stämmer ofta. Många blir rejält mycket hungrigare när de är på eller vid vatten och dessutom smakar matsäck så mycket godare när man är iväg på äventyr.

Förbered matsäcken

Att förbereda en matsäck kan kännas lite jobbigt. Det är svårt att komma på vad man ska ha med sig. Har man en matkasse från middagsfrid löser sig dock det mesta. Då kan man till exempel ta med sig kommande dags middag, så länge man lagar den dagen innan man ska fiska. Man kan också ta med sig rester från dagen innan om man så vill. Om man förbereder matsäcken och ställer den i kylen, samt skriver en lapp att hänga på dörren är risken att maten glöms minimal.

Hur ska man förvara maten?

Om det är varmt ute är en kylväska och kylklampar alltid ett bra val. Annars kan maten snabbt bli dålig. Ju varmare det är ute, desto snabbare kan maten förgås och bli oätlig. Under vintern kan det istället vara bra att se till att maten inte fryser. Genom att sätta den i en kylväska kan man stänga ute en del av kylan. Oavsett när på året man är ute på fisketur kan det alltså vara bra att se till att man har en bra kylväska till hands. Den kan dessutom tas med ombord på en båt om man vill vara ute på vattnet och fiska.

Tips på bra utflyktsmat

Det kan vara bra att ha med sig mat som inte behöver värmas. Kycklingsallad, pastasallad och liknande är bra exempel. Även smörgåsar kan vara lämpligt. Saker som bruna bönor eller annat som ger gaser kan dock vara bra att undvika. Att hitta en toalett mitt ute på vattnet är oftast inte det enklaste.