Klä dig rätt för fiske

Eftersom fiske är en aktivitet som utövas utomhus, är det viktigt att man klär sig rätt för att man ska hålla sig varm och torr. Gör man inte det kommer det snabbt att bli otrevligt att stå med spöt i handen och frysa. Exakt hur man bör klä sig beror dock på vilken typ av fiske man ägnar sig åt.

Ska man fiska från en motorbåt, och dra draget efter båten, är det till exempel viktigt att man har på sig en vattenavstötande och vindtät jacka. Detta eftersom man oundvikligen kommer att bli nedstänkt med vatten som sprutar upp från båtens sidor.

Om man däremot föredrar flugfiske är det absolut viktigaste plagget ett par vadarbyxor. Vadarbyxorna är vattentäta stövlar som är fastsvetsade med ett par vattentäta hängselbyxor, vilket gör att man kan hålla sig torr oavsett om man står i vatten upp till midjan. Inom flugfiske, där man ofta vadar ut i djupa vattendrag för att kasta, är vadarbyxor därför ett måste.

Ett plagg som alltid är rätt, oavsett om man står och metar eller ska på dejt inne i stan, är en trenchcoat. Det enda som kan behöva varieras är vad man har under den – en tjock ulltröja i det ena fallet och en liten svart klänning i det andra fallet. Själva trenchcoaten hittar du på Outletsverige.se, där det finns många olika modeller av trenchcoat för dam.